Piețe goale, agricultorii rămân cu legumele în solar

Vremuri grele pentru agricultorii din județul Gorj. Din cauza restricțiilor dure de circulație impuse de pandemia de coronavirus, tot mai puțină lume mai merge la piață în aceste zile, iar legumicultorii riscă să rămână cu marfa în solarii. Oamenii apelează la orice variantă să mai vândă din legume, dar vânzările sunt foarte mici. În același timp, și prețurile au scăzut aproape la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut.

Agricultorii din Gorj trec printr-o perioadă foarte dificilă. Merg la piețe cu legume proaspete, dar prea puțini oameni mai cumpără de pe tarabele lor. Oamenii riscă, în acest fel, să rămână cu verdețurile în solarii. "Eu mai am câteva mii de fire de ceapă, la fel și salată verde, usturoi. Nu știu unde le voi vinde. În cel mult două săptămâni, trebuie să plantăm răsadurile. Riscăm să le ducem la gunoi pentru că nu le mai cumpără nimeni. Am fost duminică la piață. Am vândut zece salate verzi până la prânz. S-a mai animat piața după ora 11, când au mai ieșit vârstnicii și au mai cumpărat de la noi. Nu știu ce ne vom face. Muncim mult pentru că e nevoie de multă muncă, dar nu recuperăm mai nimic din ce am investit", s-a plâns Laurențiu Mălăescu, unul dintre cei mai harnici agricultori din județul Gorj.

Tânărul și-a încercat norocul pe internet, dar și cu livrările la domiciliu, fără prea mare succes. „Va fi foarte greu pentru că nu reușim să mai vindem. Am luat la rând oameni din localitățile învecinate, am sunat să vindem și mult mai ieftin decât anul trecut, am sunat la supermarketuri, am postat anunțuri pe internet. Foarte, foarte greu putem să vindem câte ceva. Nu avem ce să facem și rămânem cu marfa în solar. Mai putem vinde câteva zile pentru că apoi nu mai sunt bune legumele. Avem legume bio, frumoase, naturale, bine crescute, dar nu avem cui să le mai vindem”, a mai spus tânărul agricultor.

Vizualizări: 3,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: