Blocaj legat de grupul pe gaze de la Turceni

Sunt neînțelegeri majore între Complexul Energetic Oltenia și firma Tinmar Energy, în parteneriat cu care ar trebui să realizeze un grup energetic pe gaze la Turceni și patru parcuri fotovoltaice.

Subiectul va fi în atenția acționarilor în ședința din noiembrie. Astfel, punctul 3 pe ordinea de zi este “Aprobarea achiziției de Servicii specializate de consultanță, asistență juridică și participare la procesul de negociere în faza de blocaj a Acordurilor Acționarilor încheiate cu Tinmar Energy SA pentru implementarea proiectelor de investiții (4 parcuri fotovoltaice și un grup energetic cu funcționare pe gaze naturale de tip CCGT de circa 475 MW, precum și de reprezentare juridică în condițiile în care se ajunge la un litigiu între părți”.

Potrivit planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, parcurile fotovoltaice ar fi trebuit să fie finalizate în 2023-2024, dar nici măcar nu sunt în fază de proiect. Grupul pe gaze ar trebui finalizat la rândul lui până la finalul anului viitor.

Alte patru parcuri fotovoltaice vor fi realizate în parteneriat cu OMV Petrom, iar grupul pe gaze de la Ișalnița cu Alro Slatina. Nici aceste investiții nu sunt începute. (R.S.)

Vizualizări: 2,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: