Marinadă cu bere pentru carnea de pui
Carnea de pui este preferată de foarte mulți oameni. Există nenumărate rețete cu pui dar acestea vor fi mai gustoase dacă marinați carnea de pui cu bere și mirodenii.
Dacă verificați frigiderul există șanse să aveți deja carne de pui – aripioare, copănele, pulpe de pui, piept, file și altele. Problema este că uneori, în loc de cărnița fragedă pe care o așteptați obțineți o carne uscată, greu de mâncat. Pentru a rezolva această situație trebuie să apelați la cele mai bune marinade pentru friptura de pui.
Puiul marinat cu bere este mai gustos și rezultatul vă va surprinde.
Ingrediente:
200 ml sos de soia
150 g miere
200 ml bere
2 căței de usturoi
1 lingură de ardei roșu
1 crenguță de rozmarin
Mod de preparare:
Pisați usturoiul și amestecați-l cu toate ingredientele lichide și cu condimentele specifice pentru carnea de pui sau cele pe care le preferați de obicei. Turnați amestecul din bere și condimente peste pui și lăsați-l în frigider peste noapte. După ce puiul s-a marinat corespunzător puteţi să îl pregătiţi la grătar sau în ce mod vă place.