Cartofi zdrobiți la cuptor, cu ceapă verde și brânză
Atunci când vă plictisiţi de cartofi pai sau cartofi la cuptor, o variantă mai gustoasă de cartofi crocanți este cea de cartofi zdrobiţi la cuptor. Peste aceştia se presară brânză şi ceapă verde cu obijnuitele condimente pentru cartofi.
Cartofii zdrobiți la cuptor au și o textură deosebită, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos.
Ingrediente:
1 kilogram de cartofi
1 cățel de usturoi
10 ml. de ulei de măsline
25 de grame de unt
sare și piper
verdețurile preferate, o legătură de ceapă
150 de grame de brânză feta
Mod de preparare:
Ai nevoie de cartofi de o greutate cât mai apropiată posibil pentru a fi gata în același timp, lucru esențial pentru reușita preparatului. E mult mai important să aibă greutate egală și să fie mai degrabă micuți decât mari, decât să fie de vreun soi anume de cartofi.
Cartofii se prepară într-o tavă de 42 x 32 de centimetri pe care se pune o coală de hârtie de copt și o ungem uniform cu o peliculă fină de ulei de măsline. Uleiul nu are rolul de a preîntâmpina lipirea cartofilor de hârtie, că oricum nu se lipesc. Rolul lui este acela de a face cartofii crocanți și în partea neexpusă direct la căldură, cea dinspre tavă. Cartofii trebuie zdrobiţi cu o spatulă lată, unsă cu un pic de ulei. Puteți înlocui untul cu ulei și elimina cu totul brânza dacă preferaţi această variantă.
Puteți folosi și altfel de brânză iar ceapa verde poate fi înlocuită cu alte verdețuri şi puneţi peste acestea condimentele preferate.