Păstrăv cu sos de usturoi, copt pe blat de cartofi

Păstrăvul este peştele cel mai căutat în perioada sărbătorilor pascale. O reţetă foarte gustoasă bună de preparat în această perioadă este cea de păstrăv copt pe blat de cartofi, cu sos de usturoi.

Reţeta are ca ingrediente 4 păstrăvi, cartofi, smântână de gătit, făină, ceapă şi morcov.

Ingrediente:

    4 păstrăvi

    6 cartofi

    250 ml de smântână

    2 căței de usturoi

    făină (opțional)

    1 morcov

    1 ceapă

    unt (opțional)

    ulei de floarea soarelui (opțional)

    condimente

Mod de preparare: Se topește untul într-o tigaie și, pentru câteva minute, căliți usturoiul mărunțit în el pentru a obține o aromă desăvârșită. Adăugați o lingură de făină și prăjiți ușor, apoi adăugați smântâna, amestecând energic.

Odată ce sosul se îngroașă, adăugați puțină apă fiartă și condimente: sare, frunze de dafin, amestec de piper și ce mai doriți.  Aduceți sosul la punctul de fierbere, apoi opriți și acoperiți-l cu un capac.

Dați prin răzătoare morcovul și căliți împreună cu ceapa tocată, într-o tigaie. Tăiați cartofii în felii de grosime medie. Puneți-i în formă, adăugați sare, piper și ulei de floarea soarelui. Puneți peștele deasupra cartofilor  şi adăugați puțină sare. Peste pește se pune morcovul cu ceapa apoi sosul de usturoi.

Coaceți apoi peștele timp de 40-45 de minute, în cuptor, la temperatura de 180 grade Celsius.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: