Ciulama de ciuperci, reţeta de post
Ciupercile sunt o bună alternativă pentru preparatele cu carne în perioada de post. Iar o reţetă savuroasă și sățioasă este cea de ciulama de ciuperci.
Dacă vrei să încerci o rețetă gustoasă, de post, şi foarte simplă, cu ingrediente la îndemână, trebuie să prepari această ciulama de ciuperci.
Ingrediente:
1 kg ciuperci
1 ceașcă ulei
5 cepe mari
1 căpățână mai mică de usturoi
2 linguri de făină
1 ceașcă de apă
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
sare, piper, 2 foi de dafin
Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie felii și se fierb. Într-o cratiță se călește ceapa în ulei, adăugându-se de la început jumătate de ceașcă de apă.
Când ceapa devine gălbuie, se adaugă făina, se amestecă continuu și se toarnă câte puțină apă până se obține un sos de consistență potrivită.
Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul, foile de dafin și ciupercile. Se ține pe foc mic încă 5 minute amestecând să nu se lipească iar la final se adaugă verdeața.