Ruladă cu brânză topită și usturoi
Rulada cu brânză topită şi usturoi este o gustare economică şi poate fi o idee pentru cină sau chiar pentru o masă de sărbătoare. Poate fi pregătită simplu și rapid.
Pentru o astfel de ruladă se folosesc ingrediente simple şi se prepară destul de repede.
Ingrediente:
– 5 ouă
– 200 g de maioneză
Umplutură:
– 150-200 g de brânză topită
– mărar după gust
– 2-3 căței de usturoi
– 100 g de maioneză
Mod de preparare: Dați brânza topită la congelator pentru 10-20 de minute. Spălați, zvântați și tăiați mărarul şi curățați usturoiul și zdrobiți-l cu presa.
Pregătiți compoziția pentru ruladă: spargeți ouăle într-un bol și adăugați maioneza. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până veți obține o masă spumantă, mărită în volum. Turnați, răspândiți și uniformizați compoziția obținută în tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 10 minute.
Pregătiți umplutura: dați brânza topită prin răzătoarea mare. Uniți într-un bol brânza rasă cu mărarul și usturoiul zdrobit şi adăugați în umplutură maioneza și amestecați.
Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute. Răspândiți și uniformizați umplutura deasupra blatului. Modelați o ruladă, înfășurați-o într-o folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2-3 ore.
Scoateți rulada din frigider, îndepărtați folia alimentară și tăiați-o pe porțiuni de mărimea dorită. Așezați frumos feliile de ruladă pe o farfurie şi decorați gustarea cu verdeață.