Tensiuni în ultima zi de campanie la PSD. De ce stau unii pesediști pe margine

Tensiuni în ultima zi de campanie în tabăra PSD după ce Marcel Romanescu transmite, deja, mesaje că a venit în partid cu voturi și echipă. Cu toate acestea, partidul nu e atât de sigur pe victorie, din două motive. Campania în teren a fost grea pentru Romanescu, după 7 ani în care încă vorbește de probleme din 2017, când a câștigat primul mandat. Al doilea motiv este că sunt pesediști enervați că Romanescu a făcut combinații politice cu alte partide, cum ar fi Șoșoacă sau alte formațiuni mai mici, unde sunt candidați apropiați ai grupului actualului primar. 


Aurel Popescu, social-democratul care a condus organizația PSD Târgu Jiu, a declarat pentru Pandurul că mai mulți pesediști nu au fost băgați în seamă în campanie.


”Nu am participat la această campanie absolut deloc. Nu am fost contactat și nu am fost o persoană care să activeze în campania electorală care tocmai se încheie. Cei care conduc acum organizația municipală au considerat că nu este nevoie de ajutorul nostru, celor care am demonstrat că organizația municipală a fost cu adevărat una foarte puternică și care merita o altă atenție, iar membrii ei ar fi meritat o atenție sporită. Dacă nu am fost contactat, nu am participat, lucru care m-a făcut să fiu cât mai detașat de ce se întâmplă în viața politică în această perioadă de timp. Am rămas aproape de domnul președinte Cosmin Popescu și am făcut tot posibilul ca, în ceea ce mă privește, să nu mă afecteze situația în care am fost pus în perioada trecută”, a declarat Aurel Popescu. 

“Este o situație pe care o mai regăsim prin politica românească, până la urmă asta a fost decizia conducerii partidului, probabil s-au făcut fel și fel de calcule, fel și fel de studii. S-a considerat ca cea mai bună decizie pentru Partidul Social Democrat, la momentul acesta, este această încercare de colaborare cu actualul primar, fost PNL, în prezent PSD. Să vedem cat de bine se lipesc caracteristilce domnului Romanescu cu politica adusă de PSD. Nu am fost foarte implicat în campania electorală, cel puțin nu din punct de vedere fizic pentru ca jobul meu este în București. Mi-ar fi fost foarte greu să plec. Am avut o discuție înainte cu conducerea partidului și cu domnul președinte Weber, și cu domnul președinte Cosmin Popescu. La toamnă cu siguranță va fi altceva, voi încerca și eu să fiu mai aproape de colegii mei și să facem în așa fel încât, prin proiectele pe care le propunem, să îi convingem pe locuitorii județului Gorj ca PSD este cea mai bună soluție pentru ei”, a declarat Ciprian Florescu, candidat la Primăria Târgu Jiu la alegerile trecute. 

Vizualizări: 3,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: