Târgu Jiu: Investiții întârziate din cauza pandemiei de coronavirus

Coronavirusul lovește puternic în economie. Mulți agenți economici își trimit angajații în șomaj, astfel că nu pot onora nici contractele deja obținute, iar investițiile sunt întârziate. Se întâmplă acest lucru și la Târgu Jiu, unde multe lucrări sunt întârziate. Pe șantierele încă deschise, muncitorii și-au luat măsuri de protecție și, în plus, vin mai puțini la muncă.

Demararea lucrărilor la Calea Eroilor este, în continuare, amânată din cauza pandemiei de coronavirus. O firmă din Italia a câștigat contractul, dar lucrările nu au început, deși a fost dat ordinul de începere. Coronavirusul a blocat deschiderea șantierului și investiția a fost amânată până când va trece criza declanșată de noul virus.

În schimb, sunt în Târgu Jiu și șantiere unde lucrările nu au fost afectate de coronavirus. “Se lucrează la grădinița pe care o construim în zona Lotrului. Am fost în 1 Mai Vest, se lucra și acolo. Continuăm să lucrăm. Din acest moment, fiecare societate comercială care a câștigat licitații la nivelul municipiului Târgu Jiu trebuie să-și ia măsurile necesare pentru a proteja angajații și populația din zona respectivă. I-am văzut cu măști, protejați foarte bine. Nu putem, cel puțin în acest moment, bloca economia nici măcar la nivelul municipiului Târgu Jiu, pentru că avem lucrări în derulare și sunt termene scadente. Nu suntem în imposibilitatea asigurării finanțării. Municipiul Târgu Jiu are asigurate sumele pentru lucrările aflate în execuție. O parte din lucrări sunt întârziate, e adevărat”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: