Hotel pregătit pentru medicii din Târgu Jiu

Autoritățile din Târgu Jiu încep demersurile pentru a putea face față unor noi situații de urgență. În cazul în care va fi nevoie ca medicii să fie cazați la hotel, să nu mai meargă acasă între gărzi, municipalitatea a găsit deja un spațiu unde poate pune camere la dispoziția doctorilor. Hotelul se află în centrul orașului, în apropiere de Spitalului Județean de Urgență.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că, dacă va fi solicitat un astfel de spațiu, îl va pune la dispoziția medicilor. „La solicitarea DSP, a spitalului sau a Ministerului Sănătății, vom pune la dispoziție aceste camere. Le avem identificate într-unul din hotelurile bune din Târgu Jiu pentru că vreau să asigur condiții optime tuturor celor care lucrează la foc continuu în spital. Dacă va fi nevoie, condițiile acestea le vom asigura doar la solicitare. Avem identificat hotelul, când vom fi solicitați să asigurăm, putem asigura camerele pentru personalul din sănătate astfel încât să aibă condiții decente. Va fi foarte aproape de Spitalul Județean. Am găsit o unitate de cazare de bună calitate. Vorbim de oameni care au nevoie de condiții deosebite ca să-și desfășoare activitatea la cea mai bună calitate”, a declarat edilul.

În plus, hotelul de la stadion, aflat în administrarea primăriei, a fost pus la dispoziția DSP pentru a caza persoane în carantină. Sunt peste 60 de gorjeni întorși din zonele roșii care au fost cazați în aceste camere. „Vor fi cazați oameni pe toată raza municipiului. Numărul crește. Vedem exact câte persoane vor mai fi cazate. Pe partea de contractare, DSP identifică toate spațiile împreună cu reprezentantul primăriei și al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Decontarea se face ulterior de către Ministerul Sănătății, care are un fond de urgență pentru persoanele aflate în carantină”, a mai adăugat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 3,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: