Primarii din Gorj caută dezinfectant să pună în scările de bloc

Noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului trebuie să ia fiecare primărie din județul Gorj. La fiecare scară de bloc, autoritățile trebuie să instaleze de marți, 31 martie, dispensere cu substanțe dezinfectante și, de asemenea, primăriile trebuie să dezinfecteze toate scările de bloc. Pe lângă faptul că se găsesc cu greu substanțe dezinfectante, autoritățile se tem ca acestea să nu dispară din scările de bloc.

În municipiul Motru, autoritățile au început deja demersurile să cumpere gel antibacterian și dispensere pe care să le monteze în fiecare scară de bloc din oraș. „Noi am făcut dezinfecție prin oraș, pe străzi, pe alei, pe trotuare. Am oprit acest lucru pe perioada cât a nins. Astăzi (n.r. luni), am reluat. Forțele sunt în oraș pentru dezinfecție. Evident că ne vom conforma și cu dezinfectarea scărilor de bloc. Deja am dat la Achiziții dispoziție să caute acele dispensere să le montăm la fiecare scară de bloc. Voi lua legătura cu fiecare asociație de proprietari să vedem cum întreținem și umplem aceste dispozitive cu gel dezinfectant astfel încât să blocăm cât se poate de mult apariția și răspândirea virusului”, a declarat primarul din Motru, Gigel Jianu.

În Târgu-Cărbunești, este nevoie de peste 60 de astfel de recipiente. Edilul se teme ca acestea să nu fie furate mai târziu. „Am trimis pe cineva să achiziționeze 70 de astfel de recipiente să le putem instala la fiecare scară de bloc, pentru că avem 63 de scări de bloc la nivelul orașului. Să sperăm că oamenii vor înțelege, vor fi responsabili și nu vor dispărea de la aceste scări de bloc. Marți dimineață, toate aceste scări de bloc vor avea dezinfectantul necesar. Se va trece periodic și se va completa, dezinfecția se va face pe fiecare scară de bloc. Noi am făcut deja dezinfecție pe domeniul public la blocurile ANL acolo unde primăria este proprietar”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuș Birău, la Radio Infinit.

Marea problemă a primarilor va fi însă să găsească substanțe dezinfectante în această perioadă. „Foarte mulți salariați de-ai mei caută acele recipiente pentru a putea să le montăm la intrările din scara blocului. Nu se mai găsesc aceste recipiente în care să punem soluții dezinfectante. Avem 135 de scări de bloc la o primă evaluare. Am demarat documentele să achiziționăm aceste recipiente. Să vedem și cu ce personal vom face acest lucru”, a declarat edilul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Vizualizări: 1,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: