Surse: Romanescu nu e sigur de victorie. Unii pesediști preferă să piardă acum decât să nu mai câștige niciodată 

Disperare în rândul pesediștilor. Semnalele nu sunt bune în Târgu Jiu, unde nu numai că nu se poate ajunge la targetul de peste 50% declarat public de Marcel Romanescu, dar i se clatină și scaunul de primar. Combinațiile politice create de Romanescu în această campanie i-au îndepărtat pe unii social-democrați puternici. Ei nu-l susțin pe Romanescu. Ba mai mult, cred că este o greșeală să devină primar pentru că va fi un eșec din care PSD își va reveni cu greu. 


În aceste zile circulă zvonuri că a fost realizat un sondaj din care rezultă că Marcel Romanescu nu este atât de sigur pe victorie. Este rumoare în PSD și pentru că Romanescu a început cu stângul colaborarea cu noul său partid. 

Conform unor surse politice, nu tot PSD îl susține pe Marcel Romanescu, unii dintre vechii pesediști fiind deranjați de jocurile făcute de acesta pe lângă partid, prin susținerea altor candidați de la alte partide. În plus, în primele 5 locuri eligibile, este un singur social-democrat vechi. Alexandru Zaharia, fost director la Edilitara, se află pe locul 2, restul fiind oamenii lui Romanescu alături de care a câștigat mandatul în 2020, pe listele PNL. 


Romanescu și-a plantat persoane și la alte partide mici care au candidați la Consiliul Local, pentru a încerca să-și facă propria majoritate, pe lângă cea cu PSD. 

În același timp, unii pesediști, admit că Romanescu nu va face nimic pentru Târgu Jiu nici următorii patru ani și că, în aceste condiții, PSD va pierde oricum primăria și după un asemenea eșec nu se știe cât va mai trece până o va recâștiga.


Nici campania nu a mers prea bine, cum a spus chiar Marcel Romanescu la emisiuni TV. Acestuia i s-au reproșat și anul acesta probleme pe care le știa din 2017, de la primul mandat. Cum ar fi problema din subsolurile blocurilor din oraș ori inundarea străzilor. Drept urmare, Romanescu a lansat o serie de atacuri la adresa conducerii Aparegio, însă uită să spună că această conducere este girată de două instituții conduse de PSD, care au majoritate în Adunarea Generală a Acționarilor: Consiliul Județean (CJ) Gorj și Primăria Târgu Jiu. Când vine vorba de Aparegio, Romanescu spune că nu e vina lui și sugerează că problema e la CJ Gorj, adică la șeful Cosmin Popescu. 

Tot zilele acestea apar de peste tot tot felul de investiții pentru care s-ar fi dat ordinul de începe a lucrărilor.

Vizualizări: 3,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: