Friptură de pui în sos de muștar și ciuperci
O reţetă delicioasă de friptură de pui este cea preparată în sos de muştar. Pentru ca totul să fie şi mai gustos este nevoie pentru această reţetă şi de ciuperci.
Friptura de pui se poate prepara în multe feluri de sos dar printre cele mai interesante este friptura în sos de muștar.
Ingrediente:
1 kg carne de pui
200 g ciuperci
3 căței de usturoi
100 ml vin alb
250 ml apă
2 linguri muștar
80 ml smântână
30 g unt
2 linguri ulei
cimbru
sare, piper
Mod de preparare:
Pentru început spălaţi carnea şi o prăjiţi într-o tigaie încinsă cu ulei.
Adăugăm untul și gătim până când carnea este rumenită. Într-o tigaie încinsă cu unt, prăjim ciupercile tăiate mărunt. Adăugăm usturoiul, vinul, supa de pui, muștarul, smântâna și gătim la foc mic până obținem un sos fin și omogen.
Turnăm sosul într-o tavă de copt apoi așezăm bucățelele de carne și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.