Salată de varză la borcan pentru iarnă
Iarna, cea mai simplă salată pentru friptură este cea de la borcan, gata preparată. Pentru amatorii de legume conservate se poate prepara rapid o salată cu varză, morcov, ardei și ceapă care se păstrează excelent pe perioada iernii.
Salata pentru iarnă la borcan este uşor de preparat şi necesită varză, morcovi, ardei şi ceapă.
Ingrediente (pentru 5 borcane de 900 ml):
2 verze, 4 morcovi
5 cepe, 4 ardei graşi
3 linguri sare
În plus aveţi nevoie pentru conservare de:
700 ml apă, 500 gr zahăr
200 ml oţet 10%
Mod de preparare:
Tocaţi varza mărunt sau se poate da printr-o răzătoare. Se spală morcovii şi se dau printr-o răzătoare grosieră. Se taie ardeii în două, se scot seminţele şi se taie fâşii. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori după care toate legumele se pun într-un vas mare, se presară sare deasupra şi se amestecă bine. Se lasă amestecul de legume deoparte pentru cel puţin 2 ore, pentru a elibera sucul apoi se pune salata de legume în borcanele bine spălate. Se pune într-o oală, la fiert, apa, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine pentru a se dizolva zahărul. Se lasă lichidul să dea în clocot, apoi se toarnă peste salata de legume până se umple fiecare borcan şi apoi se pun capacele. Borcanele cu salată se sterilizează apoi pentru zece minute şi apoi se răcesc, cu capacul în jos şi se depozitează.