Pizza cu dovlecei şi legume
Fantezia bucătarilor când este vorba de gătit pizza nu are limite. Pentru că nu toată lumea caută reţetele clasice de pizza, cu blat simplu din fâină, au apărut reţete cu înlocuitori pentru blatul clasic.
O astfel de reţetă este cea de pizza din dovlecei, care are foarte puţină făină, şi după multe păreri este cea mai gustoasă rețetă, fiind sănătoasă și savuroasă.
Ingrediente:
3 ouă
150 g cașcaval
verdeață
300 g roșii
500 g dovlecei
3 căței de usturoi
200 g făină
1 linguriță praf de copt
sare
condimente
Mod de preparare: Într-un bol se dau dovlecii prin răzătoarea mare, adăugăm ouăle, făina, praful de copt, usturoiul și verdeața. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Turnăm amestecul într-o tavă de copt tapetată cu ulei.
Pe deasupra, așezăm roșiile tăiate rondele și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. Scoatem tava din cuptor, adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare și coacem încă 10 minute.
Rezultatul va fi unul neaşteptat de bun şi gustos.