Ardei umpluți cu brânză de vaci
Ardeii kapia se găsesc din belşug toamna şi pot fi integraţi în diferite reţete de sezon. Aceştia pot fi preparaţi umpluţi şi vor fi foarte gustoşi cu brânză de vaci.
Ardeii kapia cu brânză de vaci se pot servi ca aperitiv sau ca o gustare între mese. Nu se prepară greu şi nici nu necesită mult timp pentru a fi gătiţi.
Ingrediente necesare:
500 gr ardei kapia roşu
200 gr brânză de oaie
100 ml smântână de gătit
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță cimbru proaspăt tocat
1 linguriță oregano proaspăt tocat
1 linguriță pătrunjel proaspăt tocat
1 cățel de usturoi presat
Un vârf de cuțit pudră de chili
Sare,piper
6 roșii cherry
Mod de preparare: Pentru inceput sfărâmăm brânza cu ajutorul unei furculițe apoi adăugăm smântâna, uleiul de măsline, usturoiul și verdețurile, amestecând până compoziţia devine cremoasă. Condimentați apoi cu chili pudră, sare și piper.
Tăiați ardeii în lung ,doar o treime din ei, ca un capac, să puteți scoate cotorul și semințele şi umpleți-i cu crema de brânză. Scoateți cotoarele roșiilor cherry, tăiați-le jumătăți și sărațile puțin apoi așezați-le într-o formă de copt unsă cu ulei împreună cu ardeii umpluți și stropiți cu puțin ulei de măsline.
Dați la cuptorul deja încins la 200 de grade pentru cca 40 de minute după care se pot servi.