Sos pesto cu roșii și nuci

Sosurile pesto sunt de inspirație italiană şi sunt foarte gustoase. Se ştie despre sosul pesto că poate fi preparat din ingrediente diferite, fiind deseori consumat ca aperitiv sau ca sos pentru paste.

Pentru a prepara această rețetă de sos pesto cu nuci, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

    jumătate de pahar cu ulei de măsline presat la rece

    200 g de roșii deshidratate în ulei

    3 căței de usturoi

    o mână cu parmezan ras

    2-4 linguri cu miez de nucă sau nuci caju

    1-2 linguri cu suc de lămâie

    sare și piper.

Mod de preparare: Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixați până obțineți o pastă consistentă, omogenă. Dacă vreți să o mai diluați un pic, mai adăugați puțin ulei de măsline sau apă foarte rece.

Se servește cu paste sau pe bruschette, pâine prăjită, chipsuri de legume.

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: