Salată de roşii cu hrean

Printre cele mai interesante salate de roşii se numără cea cu hrean.  Nu necesită prea multe ingrediente, doar componentele de bază şi verdeţuri pentru aromatizare.

Salata de roşii cu hrean merge de minune la carne, peşte, cartofi copţi sau cu brânză.

Ingrediente pentru salată de roşii cu hrean:

    4 roşii mari, coapte

    6 linguri ulei de măsline

    sare

    piper

    1-2 linguri oţet de vin roşu

    o jumătate căţel de usturoi, dat pe răzătoarea mică

    2 linguriţe hrean, dat pe răzătoarea mică

    o legătură de părtunjel, mărunţit

Mod de preparare:

Se spală roşiile şi se taie felii de 1 cm. Puteţi folosi şi roşii cherry, tăiate în jumătate. Puteţi înlătura din zeama roşiilor punând în castron, se sărează şi se pun în sită timp de 30 de minute la scurs. Sarea scoate apa din roşii şi intensifică gustul.

După ce s-au scurs roşiile, se pun într-un vas adânc. Se pune ulei de măsline şi oţet şi se amestecă uşor. Se pune sare, piper şi usturoi, după gust. Hreanul se pune abia la final, în cantitate moderată să nu fie prea iute şi mult. Puteţi pune pătrunjel sau mărar proaspăt şi tocat, pe deasupra.

Vizualizări: 1,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: