Stefan Nikolic revine la CSM Târgu Jiu ca antrenor!

Stefan Nikolic revine la CSM Târgu Jiu, de această dată din postura de antrenor. Oficialii clubului au ajuns la o înțelegere cu fostul jucător al echipei din Târgu Jiu pentru a prelua Grupa U18 a CSM Târgu Jiu. 

Stefan Nikolic a evoluat în două rânduri pentru orașul Târgu Jiu, în perioada 2008-2011, la Energia, și în sezonul 2020-2021, pentru CSM Târgu Jiu. Nikolic revine în 2024 la CSM Târgu Jiu, din postura de antrenor, și se va ocupa în sezonul 2024-2025 de echipa U18 a clubului, grupă care va evolua în premieră în Campionatul Național rezervat juniorilor U18, a anunțat oficial clubul primăriei.

Stefan Nikolic a început baschetul la vârsta de 9 ani, la clubul KK Zemun, din capitala Serbiei, Belgrad. A câștigat primul titlu de campion național de juniori la doar 10 ani cu KK Zemun și a fost declarat MVP-ul competiției. Toată activitatea sa de junior a gravit în jurul clubului KK Zemun, unde a activat până în 2002. În tot acest timp a fost selecționat la toate echipele de juniori ale Serbiei, de la U12 până la U20. Ca junior și-a trecut în palmares, cu naționala Serbiei, 3 medalii de aur la Campionate Europene Divizia A, la U16 și U20.

La doar 16 ani a făcut pasul la seniori, după ce a fost transferat la BC Lukoil Akademic, în Bulgaria. Pentru echipa bulgară a jucat în sezonul 2002-2003, la capătul căruia a câștigat campionatul și Cupa Bulgariei. Cu Lukoil Akademic a jucat în Europe Cup, competiție în care a marcat primele sale puncte la doar 16 ani și 6 luni, Cu echipa bulgară a ajuns în Top 16 Europe Cup. După sezonul petrecut în Bulgaria a revenit în Serbia, unde a evoluat timp de două sezoane în prima ligă, alături de echipele BC Lavovi 063 Belgrad și BC Egonom Nis. În 2005 a părăsit Serbia pentru un transfer în Slovenia, la BC Geoplin Slovan, echipă cu care a evoluat în ABA Adriatic League. După evoluțiile din Liga Adriatică, oficialii ruși de la Krasnoiarsk au pus ochii pe el și l-au transferat în 2006 la BC Enisei Krasnoiarsk, în prima ligă din Rusia. A plecat apoi în Germania, tot în prima ligă, acolo unde a evoluat pentru BC Cologne 99ers. În 2008 a avut primul contact cu baschetul românesc și cu orașul Târgu Jiu, pentru că a semnat cu Energia Târgu Jiu, echipa la care a evoluat timp de 3 sezoane, în perioada 2008-2011. La Târgu Jiu a evoluat sub comanda tatălui său, Slobodan Nikolic, antrenor principal al Energiei. În 2011 a plecat în Grecia, în liga a doua elenă, la BC AEK Atena. Cu gruparea ateniană a câștigat liga a doua și a promovat în prima ligă din Grecia. A trecut pentru un sezon în prima ligă din Macedonia, la BC Karpos Sokoli, dar s-a întors în Grecia unde a evoluat până în 2015 la BC Pefkohori și BC Gymnastikos Larias. Pentru puțin timp a ajuns și în Franța, unde a evoluat pentru BC Charleville-Mézières, în prima parte a sezonului, iar pentru partea a doua a sezonului a revenit în România, la CSM Oradea. Nikolic are în palmares un titlu de campion al României, câștigat la finalul sezonului 2017/2018, alături de CSM Oradea. A semnat cu CSM Mediaș, dar primăria orașului Mediaș a decis atunci să își retragă sprijinul financiar și echipa nu s-a mai înscris în ediția 2020/2021 a LNBM, iar Stefan a ajuns la un acord cu CSM Târgu Jiu, echipă antrenată în acel moment de Claudiu Alionescu. De la Târgu Jiu a plecat în Grecia, unde a evoluat până în 2022 la echipele BC Pagrat și BC Trikala. Din 2023 s-a apucat de antrenorat la nivel de juniori. Din toamna acestui an, revenit la Târgu Jiu cu familia, iar în acest sezon se va ocupa de Grupa U18 a CSM Târgu Jiu.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: