Supă de roșii cu orez
O supă gustoasă şi săţioasă cu puţine ingrediente şi uşor de preparat este cea de roşii cu orez. Se poate pregăti în cel mult 30 minute şi este ideală atunci când nu ai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti masa de prânz.
Pentru supa de roşii cu orez aveţi nevoie de ceapă, roşii, orez şi puţină smântână sau caşcaval.
Ingrediente (10 porții)
O ceapă
1 lingură de unt
1 kg roșii
1 l de apă
2 linguri de orez
100 g de smântână sau cașcaval
1 legătură pătrunjel
Sare şi piper
Mod de preparare: Speli roșiile și le tai în felii, apoi cureți și toci mărunt ceapa şi pui la încălzit apa.
Topești untul în oala pentru supă şi călești acolo ceapa și feliile de roșii, apoi stingi cu apa fierbinte și continui fierberea timp de 10-15 minute.
Între timp, alegi și speli orezul, pasezi supa prin sită şi pui din nou oala cu supă pe foc, adăugând și orezul. După 5 minute, sărezi și condimentezi după gust. Stingi focul, presari verdeața tocată fin și cașcaval ras sau dregi supa cu smântână.
În loc să fierbi orez, poți să pui în supă câteva cuiburi de fidea de orez. În acest caz, acoperi oala cu un capac și lași fideaua să se umfle timp de 3-4 minute.