Sindicalist din energie: Mergem din inerție!

Mergem din inerție! O spune sindicalistul Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari. Acesta are trei decenii de activitate și crede că dacă nu ar fi fost tratată cu indiferență, compania energetică din Gorj n-ar fi ajuns atât de jos și statul n-ar fi cumpărat energie de la străini la prețuri și de zece ori mai mari. 

În plus, liderul de sindicat spune că acesta e abia începutul. „Încă nu se simt efectele distrugerii grupurilor pe cărbune, dar ele se vor vedea în viitor și ce e mai dureros e că acest import e la costuri mult mai mari față de cum am fi putut produce noi dacă această companie ar fi fost condusă în așa fel încât să poată supraviețui în această piață. Guvernanții sunt patronii noștri și au ținut cu tot dinadinsul să închidă această activitate și să cumpere energie de la străini la costuri și de zece ori mai mari”, a spus Manu Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Cum s-a ajuns aici? Din cauza indiferenței celor responsabili să găsească soluții pentru ca mineritul să mai aibă viață. „S-a ajuns aici pentru că aceste capacități instalate, aceste grupuri nu numai că au fost tratate cu dispreț, dar când au văzut că mergem din inerție, facem tot felul de improvizații, guvernanții prin Ministerul Energiei când au văzut că merge și cu biruri și cu taxe, că ne descurcăm, au zis să mai pună o lege prin care să spunem clar că vrem să-i închidem. Asta e legea decarbonizării”, a mai adăugat sindicalistul.

Lipsa investițiilor, forța de muncă îmbătrânită n-au făcut altceva decât să îngenuncheze sistemul energetic din Gorj, a mai punctat Manu Tomescu.

Vizualizări: 1,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: