Minerii, penalizați pe viață

Recalcularea pensiilor înseamnă pentru minerii care au lucrat în condiții grele o penalizare pe viață. Actualii și foștii mineri au început protestele, care vor lua amploare.

"Victime ale noii legi a pensiilor, minerii din Mehedinți și Maramureș protestează în 3 și 4 septembrie! CNS Cartel ALFA se alătură luptei pentru drepturile celor care au muncit în domenii esențiale! Ne mobilizăm pentru a apăra drepturilor minerilor, siderurgiștilor, energeticienilor și CFR-iștilor - categorii grav afectate de recentele decizii guvernamentale privind pensiile. În contextul scăderii substanțiale a drepturilor pensionarilor care au muncit în condiții dificile, neindexarea pensiilor cu inflația reprezintă o problemă majoră ce pune în pericol stabilitatea financiară a acestor lucrători valoroși", a transmis Cartel Alfa.


 CALENDAR PROTESTE:
- Drobeta Turnu-Severin: pe 3 septembrie, pichetare în fața Prefecturii Mehedinți.

- Baia Mare: pe 4 septembrie. Acțiunea începe la Casa de Pensii, mai apoi la sediile partidelor politice PSD-PNL și se încheie la Prefectura Maramureș.

"Dorim declanșarea unui dialog social constructiv și reparatoriu pentru cei care au contribuit esențial la dezvoltarea economiei naționale! Avem un singur mesaj clar: drepturile lucrătorilor nu pot fi ignorate sau diminuate fără consecințe", arată confederația sindicală.

Vizualizări: 4,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: