Sindicalist CE Oltenia: Îmi e teamă că mai rău ne încurcă

Numărul deceselor în rândul persoanelor care lucrează în cadrul Complexului Energetic Oltenia este din ce în ce mai mare. De exemplu, de la începutul acestui an, 10 salariați cu vârste cuprinse între 52 și 57 de ani au murit de diferite boli, mai ales pulmonare.  

Un ultim deces a fost înregistrat marți. Este vorba despre Vasile Spătaru, angajat al Carierei Roșia. Acesta suferea de o boală gravă la plămâni. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, spune că minerii sunt cea mai îmbolnăvită categorie de lucrători din țară.

”Au fost reglementate grupele de muncă în legislația din România, dar și în țările civilizate. S-a constatat că muncile supuse unor noxe afectează sănătatea lucrătorilor. La noi aceste reglementări nu au fost respectate și nu ne-au fost recunoscute grupele de muncă. Suntem cea mai îmbătrânită categorie de lucrători din toată industria românească”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Liderul de sindicat se teme de faptul că legea pe care cei de la PSD au promovat-o, o să-i încurce pe salariații CE Oltenia. ”Este al 10-lea coleg pe care-l pierdem de la începutul anului și ei stau să plimbe o altă inițiativă prin comisii. Tare îmi este teamă că acest proiect mai mult ne face rău decât bine. Acum vin cu un nou proiect. Eu cred că se trage de timp. Eu sper să se trezească și să realizeze că oamenii nu îi vor ierta. Nici noi, nici familiile celor care au decedat”, a mai declarat Tomescu.

Minerii și energeticienii cer pensionarea la 52 de ani, dacă au 30 de ani vechime, dintre care 25 lucrați în cariere miniere sau termocentrale pe cărbune.

Vizualizări: 4,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: