Acuză abuzuri la Termocentrala Rovinari. "Se va ajunge la proteste!"

Protestul de luni al celor de la Cariera Tismana a scos la iveală o problemă pe care o au mai mulți angajați ai Complexului Energetic Oltenia. După ce zece angajați din zona Tismana s-au plâns că sunt victime ale abuzurilor unor lideri ce fac parte din Sindicatul Mine Energie Oltenia, și în zona Rovinari, oamenii s-ar confrunta cu aceeași problemă.

La Tismana, problemele ar fi apărut după ce câțiva salariați au trecut de la SMEO la sindicatul condus de Nicu Bunoaica. Astfel de abuzuri nu le sunt străine nici celor de la Termocentrala Rovinari. O recunoaște sindicalistul Manu Tomescu, de la Energia Rovinari.

"Chiar dacă Nicu Bunoaica urmărește să își mărească sindicatul, aici îi dau dreptate. Cu SMEO, este jale. E un sindicat sprijinit. La Rovinari, vin oamenii și ne spun că vine Jan Popescu și le spune că el duce directorii la masă, el le angajează nevestele și le dă clase. De când a fost creat, a fost sprijinit și a făcut numai probleme și abuzuri grosolane acest sindicat. Nicio instituție nu se sesizează să vadă ce se întâmplă", a spus liderul de sindicat.

Manu Tomescu a mai precizat că urmează să aibă o discuție cu noul director al termocentralei și să clarifice lucrurile. "Deja ne-am vorbit, o să avem o discuție cu șefii. Nu e posibil să ai tu, ca lider de sindicat, referate de promovare la toți angajații. Promovările ar trebuie să le facă șefii de ateliere, de secții, directori de sucursale. Liderii de sindicat nu știu ce e aia muncă, dar vin să spună că ei dau clase, că promovează", a mai precizat sindicalistul Manu Tomescu.

Dacă nu se vor lua măsuri, și Manu Tomescu avertizează că se va ajunge la proteste și în zona Rovinari din cauza sindicaliștilor. "Și Sindicatul Energia Rovinari o să aibă poziții pe această temă și proteste. Chiar dacă ești tu afacerist și îți permiți să faci trafic de influența, prin afacerile pe care le ai cu compania, nu e normal să vii să le spui oamenilor că tu dai mâncare la directori și dai clase la oameni. Vom avea o discuție cu conducerea termocentralei", a mai declarat Manu Tomescu.

Luni, zece angajați din zona Tismana, împreuna cu sindicalistul Nicu Bunoaica, au protestat, câteva ore, în fața sediului CE Oltenia din Târgu Jiu, și au acuzat abuzuri după ce oamenii au părăsit SMEO. Ei susțin că au fost amenințați că li se vor tăia salariile și vor fi mutați la un alt loc de muncă.

Vizualizări: 2,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: