Au intrat în greva foamei, supărați pe colegii sindicaliști

Din nou, greva foamei la ușa Complexului Energetic Oltenia. De această dată, zece salariați s-au postat în fața instituției cu bannere pe care au scris Greva foamei, supărați nu doar pe conducere, ci și pe unii sindicaliști. Mai concret, oamenii se plâng că ar fi plecat dintr-un sindicat și s-au trezit detașați la alt loc de muncă, iar presiunile sunt tot mai mari.

Sindicalistul Nicu Bunoaica i-a însoțit pe cei zece angajați din zona Tismana. Au intrat în greva foamei, supărați că se fac presiuni asupra lor după ce au schimbat sindicatul.

“Sunt foarte multe probleme. Suntem aici din cauza presiunilor sindicale care se fac asupra oamenilor. Oamenii de la Tismana II au încercat să se organizeze într-un grup sindical împreună cu Sindicatul Solidaritatea 2013. De aici, au început presiunile asupra oamenilor. Există colaborări între șefii de EMC-uri și partea sindicală. Am negociat trei zile cu directorul, dar apoi domnul director a fugit fără să rezolve problema. De-asta a fost nevoie de acest protest”, a spus Nicu Bunoaica.

Un angajat de la Cariera Tismana II s-a plâns că s-a trezit că va fi transferat la Tismana I după ce a schimbat sindicatul. „Se fac nedreptăți la Tismana. Mută personalul muncitor dintr-un sector în altul. Au mutat un băiat cu probleme grave de sănătate de la Tismana II la Tismana I. Mi s-a făcut și mie o astfel de decizie, eu neavând mijloc de transport. Am avut două runde de negocieri. Vom sta nelimitat dacă este necesar", a spus Marius Popescu, angajat în zona Tismana.

La fel s-ar întâmpla și în Cariera Tismana I. Aici, cei care au apucat să părăsească sindicatul au fost avertizați că ar putea avea de suferit și la salariu.

„Eu sunt de la Cariera Tismana I. Se mută oamenii fără motive la insistențele celor de la SMEO, că am plecat de la ei din sindicat. Ne sună acasă, că de ce am plecat din sindicat. Ne spun că ne mută. Acești sindicaliști se cred niște stăpâni, iar noi suntem slugile lor”, a spus un alt salariat din zona Tismana.

Vizualizări: 3,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: