Sindicalist CE Oltenia: Inadmisibil să nu fie creștere salarială

Se aprind spiritele în rândul liderilor de sindicat din minerit și energie în cadrul negocierilor pentru noul contract de muncă. Oamenii spun răspicat că își doresc venituri mai mari, mai ales în contextul în care scumpirile se țin lanț pe toate liniile. "Este exclus să nu se pună la salarii. Negocierile sunt să se pună, nu să se ia", a fost reacția liderului de sindicat Ion Popescu.

Vineri, are loc cea de-a doua ședință de negocieri între sindicate și administrația companiei. Directoratul a promis că va pune la dispoziția celor patru federații care participă la discuții proiectul de buget pentru acest an și prevederile planului de restructurare aprobat la Bruxelles.

Sindicaliștii știu una și bună. Vor milita pentru salarii mai mari. Nu acceptă altă variantă. Asta și în condițiile în care totul s-a scumpit. De la alimente până la utilități.

"Am solicitat să ne fie transmis ce conține planul de restructurare, să știm și noi cu exactitate câți oameni vor părăsi CEO în 2022. Am solicitat să ni se prezinte proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pe 2022. Dânșii au venit nepregătiți în prima ședință. Nu avem date concrete, cum să începem negocierea? Este exclus să nu se pună la salarii. Negocierile sunt să se pună, nu să se ia. Cresc prețurile la toate utilitățile, la alimente. E inadmisibil să nu fie o creștere a salariilor", a declarat sindicalistul Ion Popescu, la Radio Infinit.

O altă doleanță este ca un membru al Directoratului să fie șters de pe lista celor care negociază noul act adițional la contractul de muncă. Este vorba de numele Lăcrămioarei Pințea, care a lipsit chiar și la primele discuții. "Nici nu știe unde e sediul CEO", crede Popescu.

"Am văzut că au participat patru membri ai Directoratului, dar pe tablă am văzut și al cincilea membru, Lăcrămioara Pințea. Am solicitat ca doamna să fie scoasă. Dânsa nu a participat. Nu a avut bunul simț nici măcar acum, la începutul anului. Nu știe unde e Complexul Energetic Oltenia. Ne tratează cu indiferență totală această doamnă. Am solicitat să fie ștearsă", a mai spus Ion Popescu.

Noul Contract Colectiv de Muncă ar trebui să intre în vigoare de la 1 aprilie și va fi valabil doi ani.

Vizualizări: 4,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: