Rușeț, după declarația lui Roșca: Îi văd mincinoși pe cei care declară acum că vom avea minerit și după 2032

“Îi văd mincinoși pe cei care declară acum că vom avea minerit și după 2032!” O spune Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Afirmația vine la scurt timp după ce sindicalistul Nelu Roșca a spus, în spațiul public, că nu va fi sfârșitul mineritului în 2030.

Ion Rușeț pune gaz pe foc și adaugă că astfel de afirmații au un singur scop: să atragă electorat înainte de alegerile din 2024: “Îi văd mincinoși pe cei care declară acum că vom avea minerit și după 2032. Sunt declarații prin care vor să atragă o simpatie și un electorat pentru 2024, 2028. S-ar putea să existe sancțiuni. În procesul electoral, omul devine un judecător când votează”.

Rușeț a mai spus, la Accent TV, că, peste patru ani, vor mai funcționa patru cariere de cărbune. „În 2026, vor funcționa trei grupuri energetice și patru cariere. Eu, ca om, mi-aș dori să putem discuta și în 2026 despre 10 mii de locuri de muncă pe zona industrială, chiar dacă nu mai producem atât pe cărbune și discutăm de mix energetic. Dar, din poziția actuală, văd Complexul Energetic în concordanță cu planul de restructurare. Nu văd altă ieșire din această ecuație”, a mai spus Rușeț.

„Eu vă spun și vorbesc în cunoștință de cauză, că, după 2026, vor rămâne patru cariere, iar după 2032, două cariere. Vor avea funcționalitate tot pe cărbune și energie pe bază de cărbune”, a fost declarația lui Nelu Roșca, la care a făcut trimitere Ion Rușeț.

Vizualizări: 6,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: