Reţetă simplă de spaghete cu piept de pui
Spaghetele sunt un fel de mâncare care se poate găti rapid şi din ingrediente puţine. În plus sunt o masă delicioasă care va fi apreciată chiar şi de cei mai dificili în alegerea felurilor de mâncare.
Ingredientele necesare pentru reţeta de spaghete cu piept de pui:
– un piept pui;
– 400 grame spaghete sau alte paste făinoase;
– 200 ml smântână pentru gătit 20%;
– o ceapă;
– 20 grame unt;
– sare, ierburi aromatice, după gust.
Mod de preparare: Pieptul de pui se fierbe în apă ușor sărată şi se lasă la răcit, după care se taie în cubuleţe.
Ceapa mărunţită se prăjeşte în ulei până se va înmuia şi apoi se adaugă carnea şi totul se prăjeşte timp de 3 minute. Se adaugă smântâna pentru gătit şi se înnăbuşe în sos timp de 4 minute, sub capac, la foc mic.
Se fierb pastele respectându-se instrucțiunile de pe ambalaj după care se transferă în tigaia cu sosul pregătit. Se adaugă sare și ierburi aromatice.