Prăjitură cu mălai şi lapte bătut
Acest fel de prăjitură mai puţin obişnuită este specifică pentru micul dejun. Se poate realiza foarte repede şi nu necesită foarte multe ingrediente.
Ingrediente pentru prăjitură cu mălai și lapte bătut:
150 g făină
225 g mălai
1/2 linguriță praf de copt
100 g unt
100 g zahăr
2 ouă
200 ml lapte bătut
unt
Mod de preparare: Într-un bol, turnăm făina, adăugăm mălaiul, praful de copt, sarea și amestecăm foarte bine.
Într-un bol separat, turnăm untul topit, adăugăm zahărul și amestecăm bine. Adăugăm 2 ouă, laptele bătut și turnăm compoziția obținută, peste amestecul uscat.
Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Turnăm aluatul pe o tavă de copt, tapetată cu unt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos şi e gata pentru servit.