Lasagna din cartofi
Când auziţi de lasagna vă puteţi gândi la o reţetă foarte complicată. Reţeta de lasagna cu cartofi este însă una destul de simplă şi din ingrediente pe care le găsiţi în orice gospodărie.
Pentru lasagna cu cartofi aveți nevoie de 5-6 cartofi, 600g carne tocată, 300g mozzarella, 200 ml smântână și 2 ouă.
Ingrediente:
5-6 cartofi fierți
600 g carne tocată
300 g mozzarella
200 ml smântână
2 ouă
sare, piper
Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Într-o tigaie separată, prăjim carnea tocată.Tăiem cartofii felii după care, în tigaia cu ceapă, adăugăm carnea tocată, sarea, piperul și gătim la foc mic, 5-7 minute. Pe o tavă de copt, așezăm un strat de cartofi.
Pe deasupra, adăugăm jumătate din umplutură iar la final acoperim cu mozzarella. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
Adăugăm smântâna bătută, amestecată cu ouă şi coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 35 de minute.