Când am putea vorbi de noi angajări în CE Oltenia

Ion Rușeț a anunțat când s-ar putea face primele angajări în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de contracte de muncă ce vor fi făcute pentru cel mult un an. Totul va depinde însă de cât de repede se vor pensiona minerii în baza Legii 197. În prezent, legea nu se aplică așa cum își doresc oamenii și mulți își caută dreptatea în instanță.

Dacă nu exista această sincopă la Legea 197, deja vorbeam de 2.000 de pensionări din cadrul companiei, susține Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei. Oamenii nu s-au putut pensiona anticipat în baza acestei legi și s-au îndreptat în instanță împotriva Casei de Pensii.

“S-au depus în ideea unei selecții pentru angajare pentru o durată determinată. Ce credeți că s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost această sincopă de aplicate a Legii 197? Practic, până în momentul de față, aproximativ 2.000 de colegi ar fi plecat din sistem. Atunci trebuia să găsim o soluție, pentru o durată determinată, să înlocuim rapid acești colegi”, a declarat Ion Rușeț, la Accent TV.

Cererile de angajare care au fost înregistrate la companie, în decembrie, anul trecut, au fost clasificate pe meserii și, de acolo, vor fi selectați viitori angajați pe măsură ce se vor pensiona oameni din producție.

Noile contracte vor fi semnate pe cel mult un an și, cel mai devreme, angajările ar putea fi făcute din luna aprilie.

„Aceste cereri sunt pentru angajări pe durată determinată. În condițiile în care vor apărea sincope legate de activitatea de producție, fie prin aplicarea Legii 197, fie prin aplicarea noii legi care se află în Parlament, estimăm că, pe durată de șase luni sau un an, se vor angaja cei care au fost selectați. Aceste cereri au fost selectate pe meseriile de sudor, mecanic, electrician, excavatorist. Avem o bază de date în momentul în care există locuri libere. Vor fi contactați atunci. Cred că este puțin probabil ca, în trimestrul I, să se facă angajări. Cred că din trimestrul al II-lea”, a mai spus Ion Rușeț.

Vizualizări: 8,815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: