Organizarea alimentelor în frigidere nu se face oricum: câteva sfaturi

De obicei, acordăm prea puțină atenție modului în care depozităm mâncarea în frigider și, în general, așezăm alimentele în primul spațiu pe care îl putem găsi disponibil. Cu toate acestea, respectarea unei anumite ordini în frigidere face mai ușoară conservarea alimentelor, ne îmbunătățește consumul de energie și, prin urmare, economisim bani și, mai ales, evităm risipa de alimente.

Ce putem face pentru a beneficia la maximum de frigidere?

1. Temperatură

Verificați temperatura - Pentru a garanta conservarea alimentelor, este important ca temperatura în frigidee să fie între 1 ° C și 5 ° C. La această temperatură, este împiedicată creșterea microorganismelor care pot afecta alimentele sau sănătatea noastră, permițându-ne să păstrăm mâncarea în condiții optime înainte de consum.

Frigidere - oferte

2. Ușa frigiderului

Deschideți ușa cât mai puțin posibil și, când o deschideți, faceți-o pentru o perioadă scurtă de timp - Acest gest simplu este esențial pentru a evita pierderea temperaturii și pentru a economisi bani. Dacă țineți ușa deschisă mult timp, frigiderul va trebui să folosească mai multă energie pentru a menține temperatura constantă, ceea ce se va reflecta nu numai în factura dvs. la sfârșitul lunii, ci și într-o conservare mai proastă a alimentelor, riscând se strice înainte să le vină vremea

3. Ordinea consumului de alimente

Sortează alimentele în conformitate cu sistemul FIFO (First In, First Out) - Acest sistem favorizează consumul de alimente în conformitate cu ordinea de intrare în frigider, împiedicând astfel produsele să se strice. Când depozitați mâncarea în frigider, puneți întotdeauna mâncarea pe care o aveți deja în față sau într-un mod mai vizibil și mai accesibil, strecurând alimentele proaspăt cumpărate mai în spate.

4. Spațiu între alimente

Lăsați spațiu între alimente - Pentru a facilita răcirea, este important ca aerul să circule ușor între alimente.

5. Acoperiți mâncarea

Înveliți alimentele sau puneți-le în recipiente acoperite înainte de depozitare - Acest lucru va preveni mirosurile, scurgerile de lichide sau posibila contaminare prin picurare. Este, de asemenea, o modalitate de a vă menține frigiderul organizat și curat.

Frigidere: oferte

6. Lăsați mâncarea să se răcească

Nu puneți în frigider alimente fierbinți - După gătit și înainte de a depozita mâncarea în frigider, ar trebui lăsat să se răcească la temperatura camerei, acest lucru va împiedica frigiderul să consume mai multă energie pentru a menține temperatura stabilă.

7. Organizare

Organizați-vă frigiderul - Dacă plasarea alimentelor în frigider conform unei anumite odini vi se pare dificilă, țineți cont de aceste câteva recomandări:

 • Ușa - Aceasta este zona cea mai puțin rece a frigiderului și acolo vom păstra alimente precum sosuri (muștar, maioneză, ketchup), ouă (în general, toate frigiderele au cupe cu ouă în acea zonă), conserve, băuturi și cutii de lapte sau sucuri.

• Raftul superior - Este zona cel mai puțin rece din corpul central al frigiderului, așa că acolo vom plasa alimente gata preparate, acele produse congelate pe care dorim să le dezghețăm, mezeluri sau brânzeturi.

• Rafturi centrale - În ele vom păstra iaurturi, produse lactate și, de asemenea, alimente preparate.

• Raft inferior - Acest raft, împreună cu sertarele, corespund celei mai reci părți a frigiderului. Aici vom pune produse proaspete foarte perisabile, cum ar fi carnea și peștele, întotdeauna în recipiente care împiedică picurarea și bine acoperite. Aceste alimente ar trebui consumate în decurs de una sau două zile și, dacă nu vor fi consumate în acest interval, este mai bine să fie congelate pentru a le păstra mai mult timp și a beneficia de ele mai târziu.

• Sertarele - Acolo vom depozita fructe și legume care au nevoie de frig pentru o conservare adecvată.

După cum puteți vedea, nu este atât de dificil să ții cont de câteva criterii atunci când depozitezi alimentele în frigider, dacă acest lucru îți aduce avantaje. Vorbim nu doar de o păstrare mai corectă a alimentelor și pentru a le avea cât mai mult timp proaspete, dar e vorba și de întreținerea corectă a frigiderului și, nu în ultimul rând, de un consum mai redus al aparatului frigorific.

Vizualizări: 1,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: