Sindicalist: Am rămas consternat. Nici Budăi nu ştie de ce nu se aplică legea

Minerii şi energeticienii se află în greva foamei la Bucureşti, în faţa Ministerului Muncii. 12 salariaţi CEO şi trei salariaţi de la Termocentrala Iaşi protestează pentru aplicarea Legii nr.197/2021, care le-ar reduce vârsta de pensionare cu 13 ani.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, și alți colegi de-ai săi au purtat ieri o discuţie cu Ministrul Muncii, Marius Budăi, fără să ajungă la o rezolvare. 

Poliția a încercat să îi oprească pe salariaţii CEO şi le-a cerut o aprobare pentru desfăşurarea protestului:”Suntem 15 oameni. 12 de la CEO şi 3 de la Termocentrala de la Iaşi. Au încercat să ne scoată de aici. Au pus nişte maşini înalte în faţa noastră. Nu plecăm, protestul este paşnic, suntem tot pe scările Ministerului Muncii. Nu este un protest organizat, este un protest individual. Am vorbit cu Marius Budăi. Am rămas consternat. Nici el nu ştie de ce nu poate să fie aplicată legea. Ba că trebuie organizată, ba că Înalta Curte prevedea altceva. Văd că dă declaraţii că va negocia cu noi. Nu avem ce negoicere să facem. Să pună legea în aplicare”, a declarat Manu Tomescu, pentru Radio Infinit.

Sindicalistul nu înţelege de ce se întârzie rezolvarea problemelor de pensionare la CEO, având în vedere că salariaţii din Hunedoara şi-au primit deja deciziile: „Sunt pensionaţi pe această lege alţi colegi din Hunedoara, dar nouă ni se spune că mai pun amendamente, că mai trece legea prin Parlament şi că vedem după. Ne tratează ca pe nişte cetăţeni de mâna a treia. Suntem trataţi ca nişte sclavi în ţara noastră. Sute de decizii au fost date în Hunedoara. Nu vor să aplice legea. Nu ştiu de ce. Nu îmi vine să cred cum politicienii se pot schimba de la o zi la alta”

Vizualizări: 4,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: