Amendat pentru muncă nedeclarată. Controale la firmele de construcții

Comisarii ITM Gorj au amendat un angajator din oraşul Tismana, pentru muncă nedeclarată.

 

Angajatorul a fost sancţionat cu suma de 10.000 lei. De asemenea, el a fost găsit vinovat şi pentru acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit şi evidenţiat în statele de plată a salariilor şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale.

În perioada 08.06-15.06.2023, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, s-a desfășurat Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor. Au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale în valoare 130.000 lei și s-au trasat 91 măsuri de intrare în legalitate.
 

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor faptul că, potrivit prevederilor Legii 53/2003, Codul Muncii, acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidenţiat în statele de plată a salariului şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale, se sancționează cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situaţie. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”,a transmis George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: