Se știu cele 22 de echipe care vor juca în noul sezon de Liga 2

Pentru că numărul echipelor din eșalonul secund va crește de la 20 la 22, în acest an au promovat 6 formații din Liga 3. Înaintea finalei dintre CSM Focșani și Dinamo se știau 21 din cele 22 de echipe ce vor juca sezonul următor în Liga 2-a.

Ultima promovată în Liga 2 a fost CSM Focșani care a obținut  biletul pentru divizia secundă după o victorie fără emoții în finala contra CS Dinamo.

CSM Focşani a terminat pe locul 2 în Seria 2 a Ligii 3 la finalul play-off-ului, la 21 de puncte în spatele liderului Metalul Buzău. A ajuns în faza finală a barajului, dar a pierdut dubla decisivă de promovare în Liga 2. În semifinală a trecut de Bucuvina Rădăuți, liderul din Seria 1, după 2-0 acasă și 1-1 în deplasare, dar în faza finală, în care a întâlnit chiar clubul din Buzău, a câștigat cu 2-1 pe teren propriu, în manșa tur, dar în retur, pe terenul Metalului, a cedat cu scorul de 0-2.

CS Dinamo a fost liderul Seriei 4 din Liga 3. În faza semifinală a barajului de promovare, CS Dinamo a trecut fără probleme de Dunărea Călărași, a doua clasată din Seria 3. A fost 3-1 la Călărași și 1-0 la București. Însă, în finală, s-a împotmolit de CS Afumați, liderul din Seria 3 a Ligii 3. Trupa ilfoveană a câștigat atât în tur, acasă, cu 1-0, cât și în retur, în ”Ștefan cel Mare”, cu 2-0.

Ambele echipe au pierdut în finala primului baraj de promovare și au primit o nouă șansă din partea FRF

Doar în această vară au promovat din Liga 3 în Liga 2 șase echipe, deoarece campionatul ligii secunde trece de la un format cu 20 de competitoare la unul cu 22. 

Pentru asta, FRF a decis ca din Liga 2 să retrogradeze în această primăvară patru în loc de cinci echipe, iar din Liga 3 să urce șase în loc de cinci formații.

Iată care sunt cele 22 de echipe din Liga 2:

    FC Voluntari

    FCU Craiova

    Corvinul

    Șelimbăr

    CS Mioveni

    Csikszereda

    CSM Reșița

    Ceahlăul

    FC Argeș

    Metaloglobus

    Dumbrăvița

    Steaua

    Chindia

    Concordia Chiajna

    Slatina

    ACS Viitorul Târgu Jiu

    Bihor

    Afumați

    Câmpulung

    Metalul Buzău

    Unirea Ungheni

    CSM Focșani

Vizualizări: 5,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: