Se fac înscrieri pentru "Biblioteca de vacanță 2024"

Autoritățile locale dintr-un oraș din Gorj vin în sprijinul copiilor din localitate pentru a-și petrecere o parte din vacanță la bibliotecă. Aici se vor organiza o serie de activități pentru copiii din Țicleni cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

În perioada 22 - 26 iulie 2024 se fac înscrieri la activitățile din cadrul proiectului "Biblioteca de vacanță 2024", care va  începe în data de 30 iulie 2024. Înscrierile se fac la sediul bibliotecii publice în intervalul orar 8:00 - 14:30. 

"Vă invit și în această vară să vă petreceți o parte a timpului în bibliotecă – un program așteptat atât de copii, cât și de părinți. Ca și la edițiile precedente, activitățile au loc la sediul bibliotecii publice. Proiectul își propune ca scopuri antrenarea operațiilor gândirii: analiza, sinteza, compararea, clasificarea, ordonarea, concretizarea; stimularea interesului pentru lectură; formarea unei atitudini de grijă și respect față de carte; cultivarea expresivității vorbirii copiilor, a imaginației și a potențialului creativ al acestora; dezvoltarea spiritului de observație; stimularea inițiativei și a independenței în activitate; dezvoltarea atenției, disciplinei; formarea deprinderilor de lucru corect și rapid; însușirea facilă, plăcută, rapidă și temeinică a cunoștințelor propuse; implicarea copiilor în activități de grup; dezvoltarea unor atitudini de lucru în echipă, solidaritate, fairplay, asumarea unor responsabilități; utilizarea timpului liber în mod organizat și într-un mediu de formare adecvat particularităților de vârstă ale acestora. Vor fi proiecții de filme, cluburi de lectură, ateliere creative, ateliere de teatru, jocuri, ateliere de robotică, ateliere imprimare 3D, concursuri, excursii în natură, sport și așa mai departe", transmite conducerea bibliotecii.
 


De precizat este faptul că activitățile sunt gratuite și locurile limitate.

Vizualizări: 439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: