Salată de morcov cu brânză de vaci
Salata de morcovi cu brânză de vaci poate fi o cină perfectă sau o gustare delicioasă. Salata este plină de vitamine și totodată o gustare dietetică, perfectă pentru a scăpa de niște kilograme în plus, fiind extrem de benefică pentru organism.
Datorită combinației ingredientelor veți obține o salată de morcovi cu conținut scăzut de calorii, foarte gustoasă și chiar sățioasă.
Ingrediente:
– 150 g de morcov
– 20 g de mărar sau pătrunjel
– 1 lingură ulei de măsline
– 150 g brânză de vaci
– fire de ceapă verde
– sare după gust
– piper negru măcinat după gust
– 2-3 căței de usturoi (la dorință)
Mod de preparare: Curățați morcovii, spălați-i și zvântați-i folosind prosopul de hârtie, apoi dați morcovii prin răzătoarea mică. Puneți brânza de vaci într-un bol transparent și frecați-o, folosind furculița, până devine omogenă. Spălați și zvântați verdeața cu ceapa verde şi tăiați-o mărunt. Adăugați în bolul cu brânză morcovul ras și verdeața.
Potriviți salata cu ulei de măsline, piper negru măcinat și sare după gust şi amestecați.
La dorință puteți adăuga 2-3 căței de usturoi (zdrobiți). Serviți salata dietetică alături de niște felii de pâine din secară sau grisine.