Doi gorjeni mutați la țară vând orășenilor legume bio

O familie din satul Bucureasa, de lângă Târgu Jiu, stabilită la țară de câțiva ani, vinde produse bio orășenilor. Elena și Victor Calotă s-au retras la țară și au început să cultive legume și fructe ca să mănânce sănătos, apoi au decis să vândă surplusul din grădină. Așa că vând roșii, castraveți, ceapă, vinete sau fasole verde. Castraveții amari sunt și ei pe listă în special pentru gorjenii care au diabet. Iar altă bunătate gătită de doamna Elena este pâinea cu maia. 

Cei doi soți s-au mutat la țară în urmă cu nouă ani. În primul rând, și-au dorit să mănânce legume bio și au construit patru solarii. 

“Surplusul il vindem clientilor care vor sa manance legume cu gustul de odinioara. Legumele pe care le cultivam atat in solarii cat si in gradina, multe dintre ele sunt soiuri mostenite si pastrate cu drag din batrani, printre care: rosii, castraveti, fasole verde, usturoi, ceapa, vinete. Acum 4 ani am fost nevoiti sa cultivam si castraveti amari  (momordica charantia) deoarece sotul a fost diagnosticat cu diabet. Acum impartasim cu bucurie si cu alti oameni proprietatile acestei plante”, spune familia Calotă.

Tot aici, cei doi fac și pâine cu maia naturală sau tăiței de casă. „In gospodarie avem 75 de rațe lesesti care ne ajuta in agricultura ecologica si 70 de gaini de la care avem ouale, dar si gunoiul pe care il folosim ca ingrasamant. Tot aici facem si paine cu maia naturala, taitei de casa facuti cu oua proaspete de la gainile noastre. In concluzie, ne bucuram foarte mult ca ne-am mutat la tara, ca am schimbat soneria ceasului cu cantecul cocosului si unde ne pierdem ore in sir muncind si admirand culturile noastre de legume”, mai spun cei doi soți.

Galerie foto






Vizualizări: 4,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: