Ciorbă de legume cu melcișori
Când eşti în căutarea unei reţete simple de ciorbă cu legume este ideal să prepari ciorba cu melcişori. Are un aspect plăcut datorită melcişorilor din paste şi e bogată în vitaminele din legume.
Pentru a prepara această ciorbă aveţi nevoie de melcişori paste, o cantitate mică, şi de legumele preferate, în special fasole, morcovi şi ardei.
Ingrediente:
50 g paste melcișori
100 g fasole neagră
200 ml suc de roșii
2 morcovi
1 ardei gras
oțet şi ulei
pătrunjel verde
Mod de preparare: Fasolea se ține 4-5 ore în apă, după care se spală și se pune la fiert în 2l de apă. Când este aproape fiartă se adaugă morcovii și ardeii tocați mărunți și sucul de roșii şi se lasă să fiarbă pe foc moderat. Pastele se fierb separat în apă cu sare, se limpezesc și se lasă la scurs.
Când legumele s-au fiert complet se adaugă pastele, o lingură de ulei, două linguri de oțet și sare şi se mai fierb 2, 3 minute. Se servește fierbinte, cu pătrunjel tocat.