Ciorbă oltenească de legume
O reţetă extrem de simplă şi rapid de preparat este ciorba oltenească de legume. Potrivită pentru perioada de post, ciorba de legume este şi o sursă de vitamine, fiind foarte sănătoasă pentru perioada de primăvară.
Ciorba oltenească de legume este o cirbă acrită cu borş care conţine o mulţime de legume care dau savoare acestei ciorbe.
Ingrediente:
300 ml borș
200 g suc de roșii
100 g fasole verde teci
2 ardei capia
2 morcovi
4 cartofi
o țelină
un praz
leuștean proaspăt
sare
Mod de preparare: Se spală și se curăță legumele, apoi se taie după preferință. Se pune totul la fiert în 2l de apă, mai puțin cartofii. Când sunt aproape fierte se adaugă și cartofii tăiați cuburi.
La final, când totul este fiert se adaugă sucul de roșii și borșul fiert înainte. Se pune sare după gust și se mai fierb câteva clocote. Se oprește focul și se adaugă leușteanul verde tocat.