Reţetă simplă de spaghete carbonara
Spaghete carbonara este o reţetă italiană şi se realizeză cu paste speciale şi ingrediente simple. Timpul de preparare este destul de scurt, practic doar cât durează fierberea spaghetelor, între timp putând fi preparat sosul.
Reţeta de spaghete carbonara este una rapidă care nu va ia mult timp pentru pregătire şi preparare, iar ingredientele sunt dintre cele mai simple şi uşor de procurat.
Ingrediente (2 porții)
200 g spaghete
200 g smântână
100 g bacon
3 ouă
ulei de măsline
sare
piper
Mod de reparare: Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachetul de spaghete, apoi se limpezesc în jet de apă rece și se lasă la scurs.
Baconul se taie cubulețe și se prăjește în 3 linguri de ulei, până se rumenește. Smântâna se amestecă cu gălbenușurile, sare și piper. Se toarnă amestecul peste bacon și se mai fierbe un minut. Se pun pastele peste sos și se amestecă. Se servesc fierbinți cu parmezan ras.