Pui la cuptor în sos de muștar cu ciuperci
Puiul în sos de muștar este un fel principal care poate fi pe placul întregii familii. Friptura de pui în sos de muștar și ciuperci este rapid și ușor de preparat.
Friptura de pui cu sos de muștar are o savoare aparte. Nu necesită multe ingrediente dar trebuie să știți anumite trucuri care dau savoarea acestui fel principal cum ar fi vinul alb, untul și smântâna.
Ingrediente:
1 kg carne de pui
200 g ciuperci
3 căței de usturoi
100 ml vin alb
250 ml apă
2 linguri muștar
80 ml smântână
30 g unt
2 linguri ulei
cimbru
sare, piper
Mod de preparare: Pentru început, spălăm carnea și o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, la la foc mic. Adăugăm untul și gătim până când carnea este rumenită.
Într-o tigaie încinsă cu unt, prăjim ciupercile tăiate mărunt. Adăugăm usturoiul, vinul, supa de pui, muștarul, smântâna și gătim la foc mic până obținem un sos fin și omogen. Turnăm sosul într-o tavă de copt. Așezăm bucățelele de carne și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute după care poate fi servit.