Salată grecească, simplă şi rapidă
O salată foarte uşor de preparat dar şi foarte gustoasă este salata grecească cu brânză şi legume. Aveţi nevoie doar de brânza preferată şi câteva legume, precum şi condimente.
Fiind vorba de o salată grecească nu vor lipsi din ea măslinele şi brânza.
Ingrediente:
4 roşii tăiate în felii generoase
un castravete proaspăt tăiat rondele
2 ardei graşi feliaţi
o ceapă roşie tăiată rondele
15-20 de măsline
200g brânză Feta
6 linguri de ulei de măsline extravirgin
2-3 linguri de oţet
sare de mare
piper negru
o lingură de oregano
Mod de preparare: Grecii susţin că secretul gustului acestei salate stă în temperatura legumelor. De aceea toate legumele trebuie să fie la temperatura camerei şi nu proaspăt scoase din frigider, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori când ne apucăm de gătit. După ce aţi tăiat legumele, într-un bol, amestecaţi roşiile, castravetele, ardeii, ceapa şi măslinele cu uleiul de măsline, oţet, sare şi piper. Tăiaţi brânza în felii mai groase şi aşezaţi-o deasupra. Presăraţi oregano şi bucuraţi-vă de cea mai simplă şi gustoasă salată grecească.