Organizează licitație pentru pictura bisericii, dar nu are toți banii

Un preot din comuna Mușetești încearcă din răsputeri să facă rost de bani pentru refacerea picturii din biserica ce poartă "Hramul Maicii Domnului". Conform devizului ar avea nevoie de aproximativ 217.000 de lei și a primit de la autoritățile locale numai 20.000 de lei.


Cu toate că nu are toți banii pentru investiție, preotul paroh a anunțat organizarea licitației pentru adjudecarea lucrărilor de conservare-restaurare a picturii murale, tehnica ulei. Licitația va fi un data de 9 august numai că, preotul are doar o mică parte din banii pentru investiție.


"Eu doar am făcut demersurile pentru licitație că nu am toată suma. Am primit 20.000 de lei de la autoritățile locale și după licitație o sa încerc pe la Secretariatul general pt culte. Devizul general al lucrărilor este de aproximativ 217.000 de lei. Este o sumă impresionantă pentru o parohie așa mică. Am 200 de enoriași. Voi avea probleme cu banii, dar nu pot solicita finanțare până nu am licitația organizată. După licitație încerc să merg pe la București să văd ce rezolv. Banii de la primărie de anul trecut mi-au fost alocați", a declarat preotul paroh Aurel Cheană.


De precizat este faptul că biserica nu este declarată monument istoric.

Vizualizări: 943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: