Sancțiuni mari pentru consumul sau finanțarea traficului de droguri

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 31 mai, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Aceasta prevede pedepse considerabile cu închisoarea.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care impune pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru furnizarea de substanțe psihoactive, în cazul în care rezultă decesul unei persoane. De asemenea, această lege prevede sancțiuni mai aspre pentru consumul sau finanțarea traficului și consumului de droguri.

Inițiată de senatorul Robert Cazanciuc, legea propune pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru furnizarea de substanțe psihoactive, în cazul în care rezultă decesul unei persoane.

De asemenea, legea impune sancțiuni mai aspre pentru operațiunile ilegale cu astfel de substanțe, precum și pentru îndemnul la consumul sau finanțarea traficului și consumului de droguri.

Sunt introduse circumstanțe agravante pentru furnizarea de droguri către minori și pentru facilitarea consumului în diverse locații. Proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri folosite pentru consumul de droguri riscă până la 5 ani de închisoare.

De asemenea, propunerea prevede majorarea cu o treime a pedepselor în cazul traficanților care operează în locuri sensibile, precum spitale, școli sau penitenciare.

Vizualizări: 687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: