O stradă din Rânca arată mai rău decât o uliță de țară

Strada Gilortului, din stațiunea Rânca, e o imagine dezolantă pentru orice turist ajunge în zona montană a județului Gorj. E, mai degrabă, o uliță, cu nămol, bălți pline cu apă, guri de canalizare fără capace sau semnalizate cu câteva scânduri și pietre, adevărate capcane pentru șoferi. 

Cine vine o dată pe această stradă, nu mai vine și a doua oară, se plâng cei care au case de vacanță ori pensiuni în zonă. Degeaba plătesc impozite ca la oraș, dacă nici măcar asfalt nu au. De iluminat stradal nu se pune problema. Au o lampă la trei stâlpi. 

„E ceva de Ev Mediu la noi. Nu ai iluminat noaptea și ne mai mirăm că ne intră ursul în case. De asfalt nu are rost să mai vorbesc. Suntem pe partea ce aparține de Novaci, plătim taxe, apă, canalizare și tot ce trebuie și ce primim în schimb? Absolut nimic! E o bătaie de joc și nu înțeleg cum nu au reușit autoritățile de la Novaci să facă rost de bani și să asfalteze această stradă plină de gropi și nămol”, a spus proprietarul unei case de vacanță. „Să fiți siguri că cine vine o dată și vede ce e aici, a doua oară nu ne mai caută. Și asta din cauza acestei străzi. Iarna e mai bine după ce ninge că nu îți dai seama ce e sub zăpadă. Dar vara e de-a dreptul revoltător să găsești așa imagine când vii să te relaxezi”, a spus un alt cabanier.

De modul în care arată această stradă s-au plâns chiar și puținii turiști care au fost nevoiți să meargă pe acest drum la biserica de lemn din stațiune. În continuare, jumătate din stațiune, partea care ține de orașul Novaci arată ca un sătuc când vine vorba de infrastructură. Străzile nu sunt asfaltate și după zilele ploioase devin de-a dreptul impracticabile. În repetate rânduri, autoritățile din Novaci au promis asfalt. Promit și acum, că doar suntem în campanie...

Galerie foto




Vizualizări: 1,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: