Mihai Olaru a cerut, din nou, raportul ADIA legat de apa din județ: Este o problemă de sănătate publică
Consilierul județean Mihai Olaru și-a exprimat nemulțumirea, în ultima ședință de Consiliu Județean, față de răspunsul primit la solicitarea sa privind calitatea apei în județ. El a cerut de mai multe ori raportul ADIA legat de calitatea apei din județ, și mai ales din Baia de Fier, localitatea de unde provine. „Am cerut un raport cu situația calității apei în Gorj și am primit în schimb un raport care m-a informat despre câte ședințe au avut loc, prezența la ședințe și ce s-a votat în aceste ședințe. Aceste informații nu sunt deloc de interes pentru mine”, a declarat Olaru.
Mihai Olaru a subliniat necesitatea unui raport detaliat privind calitatea apei furnizate și serviciile de canalizare din județ. El a specificat că dorește să afle dacă apa este potabilă în toate localitățile din Gorj, să identifice zonele unde apa nu este potabilă și să cunoască măsurile luate pentru remedierea situației.În discuție a fost adusă și Agenția pentru Dezvoltare Intercomunitară Apă (ADIA), căreia i s-a reproșat lipsa de informații relevante. „Mi s-a spus că ADIA nu este responsabilă pentru acest lucru, dar, conform statutului ADIA, trebuie să îmi furnizeze informații despre calitatea serviciilor oferite în județul Gorj”, a afirmat consilierul județean.
Mihai Olaru a insistat că problema calității apei este una urgentă și trebuie tratată cu maximă seriozitate.
„Am cerut un raport cu situația calității apei in Gorj și am primit în schimb un raport care m-a informat despre câte ședințe au avut loc, prezența la ședințe și ce s-a votat în aceste ședințe. Aceste informații nu sunt deloc de interes pentru mine. La fel cum am solicitat și anterior, doresc un raport în care să se analizeze calitatea apei furnizate și a serviciilor de canalizare. Vreau să știu dacă apa este potabilă sau nu în toate localitățile din Gorj, să știu unde nu este potabilă și ce măsuri se iau pentru a remedia situația.
Mi s-a spus că ADIA nu este responsabilă pentru acest lucru, dar, conform statutului ADIA, trebuie să îmi furnizeze informații despre calitatea serviciilor oferite în județul Gorj. Așadar, în ședința următoare, doresc să primesc acest raport cu situația existentă și progresul realizat de ADIA pentru îmbunătățirea serviciilor publice. De asemenea, vreau să știu câte localități au acces la apă potabilă și câte nu. Este o problemă stringentă de sănătate publică și trebuie tratată cu seriozitate. Îmi doresc ca toate autoritățile competente să se implice și să vedem ce acțiuni trebuie întreprinse pentru a îmbunătăți serviciile. Sper ca acest raport complet să fie prezentat în ședința următoare”, a declarat in ședința de CJ Gorj, consilierul județean Mihai Olaru.
Președintele de ședință, Gheorghe Nichifor, a declarat în ședință că se lucrează la acest raport și că va primi informațiile necesare.