Prima mașină electrică din România, dezvoltată pe platforma de la Craiova

Aflată deja în plin proces de fabricație în uzina Ford Otosan din Craiova, mașina electrică Ford Puma Gen-E a fost pusă la dispoziția Profit.ro, pentru un prim test, pe circuitul de testare al fabricii din Oltenia. Mașina poate fi comandată în acest moment și ajunge în showroom-uri în aceste săptămâni. Ford Puma Gen-E este primul automobil electric construit vreodată în România, care sparge astfel gheața pentru acest tip de propulsie pentru industria auto locală, lângă el fiind adăugate între timp, pe liniile de fabricație, și cele două modele Courier, e-Transit și e-Tourneo.
Versiunea Puma electrică a fost dezvoltată pe platforma existentă a modelului cu combustie, produs de asemenea la Craiova, întreg procesul de tranziție la propulsia electrică fiind realizat în Centrul de Cercetare și Dezvoltare al Ford Otosan din Istanbul, sub coordonarea Ford Europe. Specificații electrice Mai multe modificări tehnice au fost aduse, pentru ca mașina să poată fi echipată cu baterii, cu un motor electric și cu întreg sistemul de software necesar. Bateria cu care este echipat în acest moment Ford Puma Gen-E are o capacitate netă de 43,6 kWh, care oferă o autonomie omologată de 376 km, în regim WLTP, care poate crește la peste 400 km în regim de rulare Eco (cu viteza limitată la 105 km/h) și la 523 km în rulare exclusiv urbană.
Bateria este asamblată chiar la Craiova, în secția motoare (FOTO) și poate fi încărcată atât la prize de curent alternativ, cu până la 11 kW, cât și la stații rapide cu curent continuu, cu până la 100 kW, care asigură o încărcare de la 10 la 80% în doar 23,2 minute, potrivit constructorului.
În ceea ce privește motorul, Ford a ales o singură opțiune, de 170 CP, care este mai mult decât generoasă pentru dimensiunile și greutatea acestui model, având în vedere și bateria cu care este împerecheat.
Vizualizări: 1,399
Distribuie Trimite pe WhatsApp