S-au decis echipele care retrogradează din Liga 1

FCU Craiova și FC Voluntari sunt echipele din Liga 1 care au retrogradat după rezultatele înregistrate în meciurile disputate duminică seară. Un număr de cinci partide s-au jucat de la aceeași oră și au decis și echipele care vor merge la baraj.

Poli Iași s-a salvat de la retrogradare duminică seara iar  Dinamo și Botoșani merg la baraj, în timp ce Voluntari și FCU Craiova au picat în Liga 2.

Datorită victoriei cu UTA, Dinamo mai primește o șansă la salvare și va juca barajul cu Csikszereda. Botoșaniul va întâlni CS Mioveni în dubla care va stabili cele două echipe care completează sezonul viitor al Ligii 1.

Toate cele 5 partide din epilogul play-out-ului s-au disputat simultan, duminică seara, de la ora 21:30. FC Botoșani, echipa de pe locul care asigura salvarea directă, a cedat la Galați, 0-2 cu Oțelul, astfel că a căzut pe loc de baraj. Celălalt loc de baraj l-a obținut Dinamo, care a învins-o pe teren propriu pe UTA, scor 2-0.

Poli Iași, învingătoare acasă cu Petrolul, 2-0, a urcat deasupra liniei roșii și este sigură de prezența în Superligă și în sezonul următor.

Ghinionistele serii au fost FC Voluntari și FCU Craiova. Ambele au pierdut acasă, ilfovenii cu U Cluj, 0-1, oltenii cu Hermannstadt, 1-3, și au retrogradat direct, echipa lui Adrian Mititelu fiind ultima clasată.

Dinamo s-a clasat pe locul 13 iar FC Botoșani pe 14. Astfel, „dublele” barajului pentru menținerea / promovarea în Superligă sunt Dinamo - Csikszereda și FC Botoșani - CS Mioveni.

Luni, 13 mai, ora 11:00, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii disputării meciurilor de baraj. Partidele tur vor avea loc vineri, 17 mai, respectiv luni, 20 mai. Partidele retur sunt programamte o săptămână mai târziu.

Clasamentul final la retrogradare

S-A SALVAT:

    Poli Iași - 27 de puncte

    MERG LA BARAJ:

    Dinamo - 25 p.

    FC Botoșani - 25 p.

    AU RETROGRADAT DIRECT:

    FC Voluntari - 24 p.

    FCU Craiova - 22 p.

    

Vizualizări: 3,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: