În urmă cu un erau în play-off la Liga 2 iar acum au retrogradat!

Sâmbătă s-a tras cortina peste sezonul 2023-2024 al Ligii 2. Dacă echipele care au promovat direct erau cunoscute dinaintea ultimei etape, la subsolul clasamentului plana în continuare misterul dintr-un anumit punct de vedere.

Marea surpriză a venit din partea uneia dintre echipele care în precedenta stagiune își făcea un loc în play-off iar acum va evolua în eșalonul al treilea.

Unirea Dej a avut parte de un sezon dezastruos iar antrenorul gorjean Dragoș Militaru a fost readus în speranța că va reuși să redreseze corabia, el fiind cel care promovase echipa în Liga 2.

Formația care sărbătoarea cu un an în urmă calificarea în play-off a retrogradat în liga a treia, deși a reușit s-o învingă în ultima etapă pe FCM Alexandria, scor 1-0.

S-ar fi salvat doar dacă Ceahlăul ar fi plecat cu toate cele trei puncte de la Dumbrăvița, dar norocul nu i-a surâs. Acel meci s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Cum nu s-a aplicat principiul înjumătățirii punctelor, precum în Superliga, principalul criteriu de departajare a fost reprezentat de poziția ocupată la finalul sezonului regulat  iar Dumbrăvița a avut astfel câștig de cauză în fața Unirii Dej. Alte trei echipe au retrogradat în Liga a 3-a la finalul sezonului: FCM Alexandria, Progresul Spartac și CS Tunari.

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: